Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

«45.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο»

Την πρόσληψη 45.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών. Όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης οι προσλήψεις θα γίνουν με την εφαρμογή του νέου ωραρίου εργασίας. Συγκεκριμένα οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δικαιολογηθούν λόγω της εφαρμογής της εβδομαδιαίας 40ωρης εργασίας και της λειτουργίας των υπηρεσιών τις απογευματινές ώρες.
Σε ότι αφορά το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο, ο υπουργός επεσήμανε ότι στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχει μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ δηλαδή στα 16 δισ. έναντι 22 δισ. το 2009.
Για τον εκλογικό νόμο λέει πως είναι απαραίτητη η αλλαγή του καθώς «η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης είχε δύο δίδυμους πυλώνες που πρέπει να γκρεμίσουμε: το πελατειακό κράτος και το πελατειακό κομματικό σύστημα». Τέλος, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζει ότι δεν χρειάζεται αναθεώρηση το Μνημόνιο, αλλά η νοοτροπία που θέλει ότι για όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα φταίνε «κάποιοι άλλοι, ξένοι».
Μάλιστα προσθέτει:
«Αυτή η νοοτροπία αναπαράγεται είτε από εμάς, όταν κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα ακόμη και όταν εφαρμόζουμε δικές μας προγραμματικές δεσμέυσεις, είτε από εκπροσώπους της τρόικας, όταν με δηλώσεις τους εμφανίζονται να παρεμβαίνουν στη δημόσια ζωή της χώρας».
ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=56242&catID=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.