Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κήρυξαν απεργία, καλούν σε μποϊκοτάζ

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία κήρυξε η ΟΜΕ - ΟΤΕ
που καλεί σε μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων,
διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις στην Cosmote.
Ανάλογη στάση και από τη ΓΣΕΕ.

Με 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ  την Παρασκευή 4 Μαρτίου, απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις απολύσεις της Cosmote απειλώντας ταυτόχρονα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις
από την Τρίτη 8 Μαρτίου, οι οποίες θα αποφασιστούν από τη διαρκή συνεδρίαση των Οργάνων της.
Οι συνδικαλιστές καλούν τη διοίκηση του ΟΤΕ και της COSMOTE να πάρουν πίσω τις απολύσεις που εξαγγέλθηκαν, να σταματήσουν κάθε ενέργεια άσκησης του Διευθυντικού Δικαιώματος σε ζητήματα που βρίσκονται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και να προσέλθουν για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του Ομίλου Επιχειρήσεων ΟΤΕ.
Ταυτόχρονα η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ σε μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων, με το σκεπτικό ότι «θα πρέπει και οι στρατηγικοί σύμμαχοι να καταλάβουν ότι δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αλλά και της χώρας, οι "κουβαλητές" των κερδών των επενδύσεών τους ούτε τα θύματα των εκβιαστικών διλημμάτων τους».
Την ίδια στιγμή, σε μποϊκοτάζ προϊόντων της Cosmote καλεί τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας η ΓΣΕΕ, διαμαρτυρόμενη για τις 120 απολύσεις εργαζομένων.
Στην ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία αναφέρει:«Η Διοίκηση της εταιρίας COSMOTE, μια εταιρία με κυρίαρχη θέση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και με συνεχόμενα κέρδη, αποφάσισε 120 απολύσεις εργαζομένων, όχι γιατί αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά επειδή ο κύριος μέτοχός της η DEUTSCHE TELEKOM επιθυμεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της σε βάρος των εργαζομένων τους οποίους οδηγεί στην ανεργία. Κανένα ίχνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην περίοδο της κρίσης. Καμία ευαισθησία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Καλούμε τις Καταναλωτικές Ενώσεις αλλά και τους καταναλωτές να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να επιδείξουν "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ" στην εταιρία COSMOTE για την ανάρμοστη εταιρική συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζόμενους της και κατ' επέκταση στους Έλληνες καταναλωτές.
Μη ξεχνάμε. Οι εργαζόμενοι είμαστε και καταναλωτές».
ΝΔ: Δεν δικαιολογούνται οι απολύσειςΟ εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , Γ. Μιχαλάκης, σε ερώτηση σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στην Cosmote παρέπεμψε σε δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη του κόμματος, Ν. Νικολόπουλου, ο οποίος τονίζει πως οι απολύσεις στην εταιρία δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα της εταιρίας.
Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως τη διοίκηση της Cosmote, η οποία, όπως λέει, έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση, ότι συντηρεί τον φαύλο κύκλο της ανεργίας και της ύφεσης, λίγες μέρες μετά την προτροπή της κυβέρνησης για μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ.
ΚΚΕ:Έπεται επίθεση και στις ΔΕΚΟ  Προανάκρουσμα της «νέας άγριας επίθεσης» κατά των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ χαρακτηρίζει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ
τις απολύσεις στην Cosmote και τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα σε βάρος,
όπως υποστηρίζει, των υπαλλήλων του ΟΤΕ.
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία επιδιώκουν τη δραστική μείωση
των μισθών στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, γιατί αυτό διευκολύνει την επιβολή ακόμα δραστικότερων μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55842962

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.