Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΖΩΑΚΙΑ...


23/12/2011

Το ορφανό αρκουδάκι που «έκαψε» καρδιές
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=440279&cid=25

Γάτα σε ρόλο μπέιμπι- σίτερ!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=440613&cid=25

Μια ασυνήθιστη φιλία / κροκόδειλος-άνθρωπος
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=440713&cid=25


15/10/2011
Ευρωπαϊκή συμφωνία για τα σκυλιάΕπιμέλεια: Τόνια Φιλιππή
Συνολικά 369 Ευρωβουλευτές υπέγραψαν υπέρ της Γραπτής Δήλωσης για την Διαχείριση των πληθυσμών των σκυλιών στις χώρες της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωβουλευτής Daciana Sarbu.
 Υπέρ της Γραπτής Δήλωσης έχουν υπογράψει οι 16 από τους 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές που πιέζει το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων «GAWF» εδώ και έξι μήνες για να συμβάλουν με την υπογραφή τους.
 Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων έστειλε επιστολή στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, που αναφέρει ότι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυτή τη στιγμή έναν πληθυσμό σκύλων περίπου 120 εκατομμυρίων αδέσποτων, η διαχείριση των οποίων κοστίζει στην κοινότητα περί τα 417 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
 Ο τεράστιος αυτός πληθυσμός, που δεν ελέγχεται κεντρικά, προκαλεί σωρεία προβλημάτων, κακοποίηση και εγκατάλειψη αδέσποτων, επιθετικότητα προς τους ανθρώπους και πλημμελή καθαριότητα. Τα προβλήματα πηγάζουν από την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών σκύλων, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα έναν ανεξέλεγκτο πληθυσμό. Γι' αυτό σας παρακαλούμε να υπογράψετε τη Γ.Δ. 26/2011, με την οποία ζητάμε μια ευρωπαϊκού επιπέδου διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων».
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή την «συμφωνία» θέτει τις βάσεις για ανθρώπινη διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων, με Πανευρωπαϊκή νομοθεσία και εφαρμογή, με ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών και κτηνιάτρων (εμβολιασμός) και καταγραφή των σκύλων.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/energeia-periballon/story/86134/eyrwpaikh-symfwnia-gia-ta-skylia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.