Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Το νέο χαράτσι στα ακίνητα.......

Δίκαιο χαρακτήρισε το νέο χαράτσι στα ακίνητα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος,
ενώ δεν παρέλειψε να πει πως για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά η Ν.Δ.

Αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «αν θεωρεί ο κ. Σαμαράς ότι θα τα καταφέρει καλύτερα από τον κ. Παπανδρέου και οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης καλύτερα από εμένα, να το πουν στον ελληνικό λαό για να ξαναγνωριστούμε».
Για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, ο υπουργός ανέφερε πως «Έπρεπε να βρεθεί ένα μέτρο, μεγάλο, δίκαιο, αναλογικό. Το μέτρο έχει τη μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση γιατί είναι δίκαιο… Η μέση επιβάρυνση είναι 390 ευρώ. Πολύτεκνοι, ανάπηροι ή βαρυνόμενοι με ανάπηρο και μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον ιδιοκατοικούν, θα επιβαρυνθούν όπου και να βρίσκονται με 0,50 εκτός και αν η τιμή ζώνης έχει πάνω από 3.000 το τετραγωνικό».
Επιπροσθέτως, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το τέλος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη, θα εισπραχθεί σε 2 δόσεις για το 2011 και σε 4 το 2012.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο και στα ξενοδοχεία, εφόσον η Βουλή κρίνει ότι πρέπει να ενταχθούν, αν και όπως είπε «αποτελούν εξαγωγική δραστηριότητα». Για την εκκλησιαστική περιουσία τόνισε ότι εξαιρούνται μόνο οι λατρευτικοί χώροι, «δεν εξαιρείται το διαμέρισμα ή το πάρκινγκ που ανήκει στην εκκλησία».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι βασικό θέμα συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση του eurogroup θα είναι η Ελλάδα και οι διαρθρωτικές αλλαγές, σημειώνοντας ότι «οι επόμενοι μήνες είναι μήνες υπερέντασης».
Πάντως, εκτός της επίθεσης στην ΝΔ, η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου είχε και αυτοκριτική.
Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι μια σειρά μέτρων δεν απέδωσαν, ενώ άλλα, όπως ο ειδικός φόρος σε αναψυκτικά, δεν ελήφθησαν και σημείωσε ότι η «ευρηματική φοροδιαφυγή» συντέλεσε στην μη επίτευξη του στόχου.
Όμως τόνισε ότι όλα αυτά θα συλληφθούν με ένα κυκλωτικό σύστημα με νέο φορολογικό.
«Δεν πιστεύω ούτε στο 23% της εστίασης, ούτε να επιβάλλονται φόροι και τέλη αλλά σε αυτή τη φάση πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα, πρέπει να κάνουμε υπέρβαση, φυγή προς τα εμπρός, χρειάζεται ντου, να βγάλουμε το κεφάλι μας να αναπνεύσουμε»
πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/politikh/story/79016/benizelos-dikaio-to-neo-charatsi-sta-akinhta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.