Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

"Καταδικάστε τους"

Τους πολίτες να καταδικάσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα κόμματα του μνημονίου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να τα στείλουν εκεί που πραγματικά τους αξίζει, στη λήθη και την ανυποληψία της ιστορίας κάλεσε απόψε σε ομιλία του στο παλιό τελωνείο Χανίων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το δίλημμα της κάλπης, όσο και να προσπαθούν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, όσο και να τρομοκρατούν τον κόσμο, δεν θα είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία.
Το μνημόνιο είναι πια προφανές σε όλους ότι είναι συνώνυμο της χρεοκοπίας.
Το δίλλημα της κάλπης θα είναι ένα και μοναδικό: Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μνημόνιο, μεταφρασμένο στα ελληνικά και είπε χαρακτηριστικά ότι τα δύο κόμματα, «δεν μπορούν να μετατρέψουν την αποτυχία της πολιτικής τους σε εκβιασμό για τον ελληνικό λαό.
Δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν μ' αυτό το κόλπο. Θα κριθούν για τις μέχρι σήμερα επιλογές τους και τη χρεοκοπία τους. Θα κριθούν για το ότι, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα, μετά την παρέδωσαν όμηρο στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Και θα κριθούν και για το κοινό τους πρόγραμμα - το Μνημόνιο. Για τις ακόμη μεγαλύτερες θυσίες χωρίς αντίκρισμα που έχουν συνυπογράψει».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στις 6 Μαΐου ο λαός μας θα μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης».

Το Σάββατο ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

ΠΗΓΗ:http://www.enikos.gr/politics/36078,Katadikaste_toys.html

«Όχι στα διλήμματα για ακυβερνησία»

Στις επερχόμενες εκλογές κρίνεται αν ο λαός θα είναι ηττημένος και απογοητευμένος ή με ισχυρό ΚΚΕ θα είναι ετοιμοπόλεμος να αντιμετωπίσει τα χειρότερα, υπογράμμισε σε ομιλία της το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Ιωνία η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Η κα Παπαρήγα είπε ότι στις 6 Μαΐου ο λαός θα αποφασίσει να κάνει ένα άλμα με όρους κινήματος ή θα οδηγηθεί σε ήττα και απογοήτευση, κάνοντας λόγο για νέα σκληρά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων που θα προωθηθούν μετά τις εκλογές.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται στους εργάτες, στους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενος, τους υπαλλήλους, αλλά όχι στην αστική τάξη. Στο πλαίσιο αυτό, η γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε από τους εργαζομένους να μην υποκύψουν στα διλήμματα για ακυβερνησία που προβάλλουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι κυβέρνηση θα σχηματιστεί, καθώς υπάρχουν δυνάμεις για να τη στηρίξουν.
Ωστόσο, είπε η κα Παπαρήγα, φιλολαϊκή κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς πόλεμο στα μονοπώλια, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κυβέρνηση που δεν θα έχει μέτωπο κατά των μονοπωλίων.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/politiki/article/oxi-sta-dilimata-gia-akivernisia


Εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Αττική και Β. Ελλάδα

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 20/4:
- Στην Κατερίνη, εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», στις 20.00, στο Στέκι Πολιτών-Χώρος κοινωνικού πολιτικού και πολιτιστικού προβληματισμού και παρέμβασης, (Α' Πάροδος Βότση 5, πεζόδρομος), με τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παναγιώτη Μαυροειδή και Χαρίλαο Αρχοντή.
- Στο Κιλκίς, εκδήλωση – συνέλευση, στις 19.00, Παρασκευή 20 Απρίλη, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. Θα μιλήσουν τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σπύρος Μαρκέτος, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ και Ηλίας Ν. Σμήλιος, δάσκαλος.
Σάββατο 21/4:
- Στη Ν. Μάκρη (Δήμος Μαραθώνα), εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», στις 18.00, στο (πρώην) Δημαρχείο της Ν. Μάκρης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
-Στη Βέροια, συζήτηση πάνω στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 12.00, στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές Αναστασία Μουσκεφτάρα, ειδική παιδαγωγός-ψυχολόγος, Θωμάς Σουνάπογλου, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, Ντίνος Πασχούλας, δάσκαλος. Θα ακολουθήσει συντροφική κουζίνα.
-Στη Νάουσα, συζήτηση με θέμα «Μετά τις εκλογές τι; Υπάρχει άλλος δρόμος;», στις 20.00, στην Εύξεινο Λέσχη. Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και οι υποψήφιοι βουλευτές Αναστασία Μουσκεφτάρα, ειδική παιδαγωγός-ψυχολόγος, Θωμάς Σουνάπογλου, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, Ντίνος Πασχούλας, δάσκαλος.
-Στην Κοζάνη, θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Κοζάνης, στο Εργατικό Κέντρο, στις 18.00.
Κυριακή 22/4:
-Στην Αρτέμιδα (Σπάτα-Αρτέμιδα), εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», στις 11.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Αρτέμιδας (3η στάση Βραώνας). Θα μιλήσει ο Βασίλης Συλαϊδής, συνδικαλιστής, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
-Στην Έδεσσα, εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση», στις 19.30, στο Καφενείο Βυζάτης. Θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας Νίκος Λουσιώτης.
-Τούμπα Θεσσαλονίκης, εκδήλωση με θέμα «Οι αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Ελλάδα του Μνημονίου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στις 18.00. Θα μιλήσουν οι Μπάμπης Κουρουνδής και Κώστας Γούσης.
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/politiki/article/ekdilosis-tis-antarsia-se-atiki-ke-v-elada

Πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων της ΟΚΔΕ

Το πρόγραμμα των πολιτικών εκδηλώσεων της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), με θέμα «Η Χρεoκοπία του Ελληνικού Καπιταλισμού και τα Mνημόνια της Καταστροφής. Η πρόταση της ΟΚΔΕ για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση», έχει ως εξής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ:
Τρίτη 24 Απριλίου, 19.00, Θεατράκι Χηλής
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ:
Τετάρτη 25 Απριλίου, 19.00, 3ο Δημοτικό Σχολείο (Φιλιππουπόλεως 58)
ΚΕΝΤΡΟ:
Δευτέρα 30 Απριλίου, 19.00, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32)

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/politiki/article/programa-politikon-ekdiloseon-tis-okde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.