Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τι ακριβώς είναι η λέσχη Bilderberg;

Στην ετήσια διάσκεψή της που έλαβε χώρα από τις 31 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου συζητήθηκε έντονα και η ελληνική οικονομική κρίση. Ποιοι είναι όμως αυτοί που την έφεραν στο τραπέζι και γιατί τούς ενδιαφέρει τόσο πολύ;
Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη ήταν ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg, όπως σάς ενημέρωσε το NewsBomb.gr. Και, φυσικά, πρωταγωνιστής ήταν η Ελλάδα. Στην ετήσια σύσκεψη της ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας, που για φέτος διοργανώθηκε στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ από τις 31 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου, μετείχαν και 3 Έλληνες: το ισόβιο μέλος της Λέσχης Bilderberg, κ. Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσουκάλης.
Η πρόσκληση του πρώην υπουργού Οικονομικών προκάλεσε έκπληξη, αλλά το γεγονός ότι έχει ξαναπροσκληθεί στο παρελθόν (πέρσι και πρόπερσι, ως Υπουργός τότε), σε συνδυασμό με όσα συζητήθηκαν φέτος, ίσως να ήταν στην λογική του «απολογισμού έργου». Ειδικά, αν λάβουμε ως δεδομένες τις διάφορες θεωρίες που συνδέουν την Λέσχη με τον Διεθνή Σιωνισμό ή τον Παγκόσμιο Καπιταλισμό ή, έστω, τον προφανή ρόλο της ετήσιας διάσκεψής της, δηλαδή της προώθησης των συμφερόντων αυτών που την οργανώνουν.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr
ΠΗΓΗ:
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/139887/ti-akrivos-einai-i-leshi-bilderberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.