Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Νέο βίντεο Μουτσάτσου

Χάνεται η εθνική κυριαρχία και η δημοκρατία για μια ενωμένη Ευρώπη

"Και υπάρχει αυτό το άλλο είδος (πατριωτισμού που βρίσκεται) βασισμένος στη φροντίδα και το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της χώρας και της κοινωνίας"

Noam Chomsky

Με αυτήν τη φράση ξεκινάει το τελευταίο βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτσου, όπου εμφανίζεται να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Στο νέο της βίντεο, αναφέρεται στην απονομή του φετινού Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ.

"Όλοι ξέρουμε, ότι θα δημιουργηθεί Ομοσπονδία Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αυτό είναι καλό. Τότε γιατί κλαίω; Αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φέρει ειρήνη στα κράτη. Ανάμεσα σ' αυτά είναι και το δικό μου. Γι' αυτό της απονεμήθηκε και το Νόμπελ Ειρήνης", λέει, ενώ από πίσω της "πέφτουν" φωτογραφίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τις μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

"Άρα, η όποια απώλεια εθνικής κυριαρχίας ή Δημοκρατίας σε ένα έθνος, η όποια βία, η ανέχεια, οι διαιρέσεις σε μία κοινωνία, αξίζουν τον κόπο. Θέλουμε η Ομοσπονδιακή Ευρώπη να παίξει σημαντικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα", συνεχίζει.

Στη συνέχεια παραθέτει δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία των κρατών εντός της ΕΕ και το πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στον "μοντέρνο κόσμο", λέγοντας πως πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω αφού όλοι έχουμε την ίδια μοίρα, για να μην ξαναδούμε τις "μαύρες" σελίδες του παρελθόντος.

"Μισό λεπτό κύριε Μπαρόζο... Τι κάνει κανείς όταν αυτά έχουν συμβεί στη δική του χώρα; Δεν πρέπει να υπερασπιστεί τις αξίες που περιλαμβάνει η ιδιότητά του ως πολίτη μίας χώρας;" διερωτάται, ενώ οι δηλώσεις Ευρωπαίων πέφτουν "βροχή", όπως και οι φωτογραφίες από τις ομορφιές της Ελλάδας...

http://news247.gr/eidiseis/neo_vinteo_moytsatsoy_xanetai_h_ethnikhs_kyriarxia_kai_h_dhmokratia_gia_mia_enwmenh_eyrwph.1989962.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.