Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Γραμμή επικοινωνίας για την ληστεία στο Μουσείο Oλυμπίας

Σχετικά με την ληστεία που σημειώθηκε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, η αστυνομία έδωσε στη διάθεση του κοινού γραμμές επικοινωνίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που γνωρίζουν, ανώνυμα ή επώνυμα, οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την υπόθεση να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
• Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση
• Στον αριθμό 210 647 6188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που λειτουργεί από τις ώρες 08.00 έως 23.00 κάθε μέρα.
• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση : financialpolice @ hellenicpolice . gr.


ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/greece/article/grami-epikinonias-gia-tin-listia-sto-mousio-olimpias


Ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Η ληστεία στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας διήρκεσε τόσο όσο χρειάστηκε η είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου που έπληξε για άλλη μια φορά την ήδη πληγωμένη εικόνα της Ελλάδας.
Στα απόνερα της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, και η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.
Η ληστεία ήταν σχεδιασμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
Οι δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις 07:34 το πρωί στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων έχοντας συγκεκριμένο στόχο.
Να μη φύγουν αν δεν έχουν στα χέρια τους τα πολύτιμα χρυσά στεφάνια και τη συλλογή με τα γραμματόσημα.
Στο μουσείο εκείνη την ώρα υπήρχε μια άοπλη φύλακας, μια 48χρονη γυναίκα, η οποία μόλις είχε αναλάβει τη βάρδιά της στις 07:00.
Εγκληματική ενέργεια; Το γεγονός ότι από τις 06:00 οπότε και ολοκληρώνεται η νυχτερινή βάρδια ενός ένοπλου φρουρού, το μουσείο μένει αφύλαχτο!
Ληστεία κατά παραγγελία;
Οι κακοποιοί, αφού την έδεσαν στη συνέχεια της ζήτησαν επίμονα τραβώντας της μάλιστα και τα μαλλιά, να τους υποδείξει που βρίσκονται τα συγκεκριμένα εκθέματα.
Όταν εκείνη τους ανέφερε ότι αυτά που ζητούσαν δεν βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο, οι άγνωστοι έσπασαν τις προσθήκες με σφυρί και άρπαξαν 68 από τα περίπου  460 περίπου εκθέματα του Μουσείου χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται αυτά για τα οποία αναζητούσαν.
Σύμφωνα με νεότερα, τα αντικείμενα που εκλάπησαν είναι αναθήματα (προσφορές) των πιστών στο ναό του Διός χάλκινα και πήλινα ειδώλια, ένα χρυσό δαχτυλίδι, αντικείμενα που έχουν βρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία.
Έχουν κλαπεί και άλλα που προέρχονται από άλλα 30 μουσεία από όλη τη χώρα, σχετιζόμενα από τους Αγώνες στην αρχαιότητα ανά την Ελλάδα.
Ο συγκλονιστικός διάλογος που ακολουθεί εδραιώνει την υποψία ότι οι δράστες έδρασαν με συγκεκριμένο σχέδιο και κατά παραγγελία.
Ληστής – Που Βρίσκονται  τα Χρυσά Στεφάνια και η συλλογή με τα γραμματόσημα;
48χρονη φύλακας – Δεν υπάρχουν εδώ  αυτά...
Ληστής – Σε πόση ώρα έρχεται ο άλλος υπάλληλος ;
48χρονη φύλακας – Σε περίπου δέκα λεπτά...
Τι είπαν οι ληστές  στην φύλακα πριν φύγουν:Ληστής – Μην μιλάς καθόλου,
το κάνουμε για το καλό όλων μας,  θα σου δώσουμε και εσένα κάτι...
48χρονη φύλακας
– Δεν θέλω τίποτα...
Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας
Για το συμβάν, υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας. Ήδη στον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από την Αττική.
Στην Ηλεία έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής.
Η ΓΑΔΑ για την πρωτοφανή αυτή ληστεία εξέδωσε το παρακάτω ανακοινωθέν:
«Αμέσως μετά τη σημερινή πρωινή καταγγελία σχετικά με την αφαίρεση αρχαίων αντικειμένων από τις προθήκες του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου (Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων) στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοινώνεται ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν οι τοπικές και γειτονικές Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ ενεργοποιήθηκαν κλιμάκια εξειδικευμένων Αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Ο ευρύτερος χώρος που συνέβη η αφαίρεση των αρχαίων αντικειμένων έχει αποκλεισθεί περιμετρικά από αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούνται εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.
Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, άγνωστοι, σήμερα το πρωί, περίπου στις 07.34, ακινητοποίησαν τη φύλακα του Μουσείου και αφαίρεσαν από προθήκες χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου»
Πολύτιμο υλικό στα χέρια της αστυνομίας ίσως αποδειχθεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Οι ένστολοι ελπίζουν με την ανάλυση των καρέ να βρουν έστω και κάποιο στοιχείο που θα «δένει» τους δράστες.
Το χώρο επισκέφθηκε και ενημερώθηκε ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας που χαρακτήρισε το τραγικό αυτό συμβάν,
«τεράστιο πλήγμα στον πολιτισμό και τη χώρα».
ΠΗΓΗ:
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/114930/listeia-kata-paraggelia-sto-moyseio-tis-arhaias-olympias

Ολυμπία είχε εκπέμψει SOS, το ΥΠΠΟ κώφευσε!

Πέρασαν τρεις μήνες από το σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει προς το υπουργείο Πολιτισμού η προϊσταμένη της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων και προειδοποιούσε για τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η ασφάλεια του παλαιού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας.
Στις 4 Νοεμβρίου του 2011, η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ, Γεωργία Χατζή, με επιστολή προς το υπουργείο τόνιζε πως «λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό προσωπικό που μας είχε ενισχύσει και είχαμε δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά όλα τα μουσεία και τον χώρο».
Θύμα της οικονομικής κρίσης και των περικοπών το παλαιό μουσείο -των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας και το παλιό εφορείο - μουσείο των ανασκαφών- τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού από τον Νοέμβριο του 2011.
Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του μουσείου είχαν επισημανθεί σε σχετικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί στο protothema.gr από τις 05.11.2011, όπου παρουσιάζονταν και οι προειδοποιήσεις της προϊσταμένης της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων. Προειδοποιήσεις που δυστυχώς κανείς από το υπουργείο Πολιτισμού δεν συμμερίστηκε τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα τη σημερινή τρομερή ληστεία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=34568&Itemid=85

«Να παραιτηθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ»

Μετά τη σημερινή κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Υπουργό του ΥΠ.ΠΟ.Τ, Παύλο Γερουλάνο, αλλά και σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ να παραιτηθεί άμεσα.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Αναρωτιόμαστε αλήθεια πώς είναι δυνατόν εδώ και ενάμισι χρόνο να επιδιώκουμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για να συζητήσουμε αυτά ακριβώς τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας και η πολιτική ηγεσία να μη δίνει καμία σημασία. Έχοντας ξεχαρφαλώσει όλες τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Τ με κυριότερο από όλα το φυλακτικό προσωπικό, δεν υπάρχει όχι μόνο νυχτοφύλακας αλλά και σε πολλές περιπτώσεις Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης και ημερήσιων Αρχαιοφυλάκων».
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/greece/article/na-pareti8i-i-politiki-igesia-tou-ippot

Στο έλεος των αρχαιοκαπήλων τα Μουσεία μας;

Νικόλας Αρώνης

Είναι πολύ λίγοι οι μήνες που έχουν περάσει από τον Απρίλιο του 2011, όπου είχαμε την κλοπή 60 αρχαίων αντικειμένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, είναι πολύ λίγες οι ημέρες που έχουν περάσει από την ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη, και ακόμη ένα θλιβερό περιστατικό ήρθε να πληγώσει την ήδη πληγωμένη εθνική μας υπερηφάνεια και να επαναφέρει στην επικαιρότητα το τεράστιο ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων.
Ακόμη μία ληστεία ήρθε να δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για το πόσο καλά φυλάσσονται τα μουσεία μας και οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι βέβαιο πως η οικονομική συγκυρία παίζει κυρίαρχο ρόλο, καθώς η ελληνική πολιτεία, στο πλαίσιο των περικοπών στο οικονομικό κόστος και το ανθρώπινο δυναμικό, μέσω της εφεδρείας και των μετατάξεων, δεν έχει την δυνατότητα να στελεχώσει μηχανισμούς οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή πρακτική τέτοιων χώρων.
Από την πλευρά τους, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του πολιτισμού αλλά και άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, έχουν εκφράσει τις συνεχείς ανησυχίες για το κατά πόσο αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί, τις περισσότερες φορές χωρίς σχεδιασμό που να εξασφαλίζει τον σωστό τρόπο λειτουργίας και φύλαξης.
Όπως είναι προφανές δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και δεν μπορεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Η παύση του καθεστώτος των συμβασιούχων, οι οποίοι κάλυπταν ένα μεγάλο ποσοστό θέσεων φυλάκων σε τέτοιους χώρους, αλλά και η μη πρόσληψη καινούργιου τακτικού προσωπικού φύλαξης. Η ελλιπής εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού (πλην μόνο κάποιων οι οποίοι έχουν τελειώσει ΙΕΚ με ειδικότητα φύλαξης Μουσείων) και η ανεπάρκεια σχεδιασμού μελλοντικής εκπαίδευσης, αποτελούν κάποια βασικά στοιχεία για το σημερινό αποτέλεσμα.
Η αλήθεια όμως είναι πως δυστυχώς δεν είναι και τα μοναδικά. Πηγές από το Υπουργείο Πολιτισμού, μας ανέφεραν πως χάρη στην οικονομική κατάσταση, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των υπαλλήλων οι οποίοι εκτός από χρέη φύλακα σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο, εκτελούν μαζί και χρέη διοικητικού προσωπικού, ακόμη και προσωπικού καθαρισμού. Οι ίδιες πηγές μας επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα συγκροτημένο πλάνο πιστοποίησης ή εκπαίδευσης των υπαλλήλων φύλαξης, πλην ενός άτυπου καθεστώτος μαθητείας, όπου ο αρχαιότερος υπάλληλος, «εκπαιδεύει» τον νεότερο.
Αυτό που πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τους αρμόδιους του υπουργείου είναι, αν αρκεί, ένας φύλακας, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ελλιπώς για να μην πούμε καθόλου εκπαιδευμένος , στη νυχτερινή βάρδια για να φρουρήσει π.χ. ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο της Εθνικής Πινακοθήκης ή το Μουσείο της Ολυμπίας;
Φυσικά η όλη κατάσταση δημιουργεί και άλλα πολιτικά ερωτηματικά. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού δίνουν μια τέτοια διάσταση στο θέμα, τονίζοντας πως αυτή η πλήρης απαξίωση του υπάρχοντος προσωπικού, σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων και τα συνεχόμενα πλέον φαινόμενα κλοπών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ίσως αποτελέσει τον δούρειο ίππο, έτσι ώστε η φύλαξη τέτοιων χώρων να περάσει αποκλειστικά σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης τις γνωστές σε όλους μας security, θυμίζοντας το καθεστώς που υπάρχει στον χώρο καθαριότητας δημοσίων κτιρίων.
Είναι σε όλους μας ξεκάθαρο πλέον πως η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μια εικόνα πλήρους διάλυσης της χώρας στο εξωτερικό. Είναι επίσης σαφές πως διεθνή στοιχεία δείχνουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για αρχαιότητες, συνδυάζοντας λοιπόν αυτά τα δυο δεδομένα στο μυαλό μας δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε πως έχει ανοίξει η όρεξη αρκετών επιτήδειων οι οποίοι έχουν ως στόχο πολύτιμα έργα τέχνης ή αρχαιότητες.
Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν να το ΥΠΠΟΤ αλλά και το κάθε μουσείο ξεχωριστά να προβούν στον σχεδιασμό ενός πλάνου, το οποίο θα είναι ικανό να αλλάξει τις παρούσες συνθήκες και να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους ζητήματα, γιατί αλλιώς θα είναι θέμα χρόνου να ξανακάνουμε αυτή την συζήτηση.
ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/politismos/article/sto-eleos-ton-arxeokapilon-ta-mousia-mas

«Έγδυσαν» ανενόχλητοι το Μουσείο της Ολυμπίας
Πρωτοφανής ληστεία, σχεδιασμένη με την παραμικρή λεπτομέρεια, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σχεδόν ένα μήνα μετά τη μεγάλη κλοπή στην εθνική πινακοθήκη, η είδηση-σοκ αιφνιδίασε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με τον υπουργό, Παύλο Γερουλάνο, να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, δίχως ωστόσο να έχει γίνει αποδεκτή μέχρι στιγμής.
Μάλιστα, ο υπουργός, μαζί με τη γ.γ. του Υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, μετέβησαν στην Αρχαία Ολυμπία.
Η «έφοδος» στο ΜουσείοΔύο δράστες (ο ένας μιλούσε ελληνικά) φορώντας ρούχα παραλλαγής και κουκούλες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία φύλακα, κατά το χρονικό διάστημα 06:00-7:30 το πρωί, εισήλθαν στο χώρο και ανέμεναν τη φύλακα, η οποία στις 7:00 θα αναλάμβανε την πρωινή βάρδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συναγερμός δεν λειτουργούσε.
Το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας είναι πλέον «γυμνό». Ακούγεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Οι δράστες χτύπησαν περίπου στις 7:30 το πρωί, όταν η πρώτη φύλακας άνοιξε το μουσείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τη φύλακα, την έδεσαν και τη φίμωσαν. Στη συνέχεια ανενόχλητοι άρχισαν να σπάνε προθήκες και να αφαιρούν αρχαία αντικείμενα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ζητουσαν να τους υποδείξει που βρίσκονται κάποια χρυσά στεφάνια και γραμματόσημα μεγάλης αξίας, τα οποία όμως δεν φυλάσσονταν εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες έφυγαν με τα πόδια από το παλαιό μουσείο και περπάτησαν μέχρι κάποια απόσταση, πριν επιβιβαστούν σε όχημα.
Στην Αρχαία Ολυμπία έχουν μεταβεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας. Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ζήτημα τιμής η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και η επιστροφή των πολύτιμων αντικειμένων που εκλάπησαν στη φυσική τους θέση».
Οι δράστες «σήκωσαν» 65 αντικείμενα, μεταξύ αυτών αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα, χάλκινα αναθήματα, τα οποία θα διοχετευτούν στην παράνομη αγορά, καθώς οργιάζει η αρχαιοκαπηλία. η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι Αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για τους δράστες.
Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν περίπου στις οκτώ το πρωί, αφότου κατάφερε η φύλακας να απελευθερωθεί. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει σοκάρει ήδη λίγη ώρα μετά την κοινή γνώμη της Αρχαίας Ολυμπίας.
Να σημειώσουμε πως το μουσείο φιλοξενεί μια συλλογή που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», με εκθέματα και από άλλα μουσεία της Ελλάδας. Παρέμεινε όμως καθώς ήταν εξαιρετική και απόλυτα «δεμένη» με την περιοχή. Τελευταία είχε αναφερθεί πως τμήμα της θα μεταφερόταν σε ευρωπαϊκές χώρες για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πού προσανατολίζονται οι έρευνεςΑπό τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το παλιό αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της πόλης της Ολυμπίας ευελπιστούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι θα αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δυο κουκουλοφόρων, οι οποίοι άρπαξαν περίπου 65 αρχαία αντικείμενα.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο και προς ποια κατεύθυνση διέφυγαν οι δράστες και για το λόγο αυτό αναζητούν στοιχεία σε όλη την πόλη από άτομα τα οποία ενδεχομένως τους είδαν.

Tα διεθνή ΜΜΕ για τη ληστείαΗ ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία βρίσκεται στην κορυφή της ειδησεογραφίας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

«Ένοπλοι ληστές έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία -τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει το BBC, λέγοντας ότι το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.

«Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όταν ένοπλοι ληστές έκλεψαν περισσότερα από 60 αρχαία αντικείμενα σε μουσείο στην Ολυμπία, σύμφωνα με αξιωματούχους» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ληστές εισέβαλαν σε μουσείο στην Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα, κλέβοντας αντικείμενα» αναφέρει το CNN, επικαλούμενο την αστυνομία.

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/greece/article/egdisan-anenoxliti-to-mousio-tis-olimpias




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.